Att bli vuxen eller?Det är väldigt konstigt, men jag saknar mina tonårsdagar, när det mesta jag livnärde mig på var ett stort svart hat. Allt var så enkelt, det är helt befängt att på ett visst sätt att längta tillbaka till sin gymnasietid, när man inte hade en ”bra” sådan. Inte för att jag hade det dåligt heller. Jag såg i princip jättemycket film (typ 3 per dag), lyssnade på musik, pysslade med lite kreativa grejer, satt ensam på mitt rum och kände mig alienerad.

 

Det är märkligt när man ser tillbaks, att man kunde få så fixa idéer. Under en stor del av min gymnasietid sa jag knappt ”hej” till folk för att jag hatade sociala konstruktioner. Ogillandet av sociala konstruktioner har jag väl i stort sett kvar men jag inser väl att det är ett gott ont. Vad som gör mig riktigt ledsen i själen är att jag inte kan hata längre, det som jag var så bra på. Att inte tillåta sig att känna riktigt förakt bara för att man känner för det, nu måste jag ha en anledning, och ännu värre ”ge folk en chans”. Jag får rysningar bara jag tänker på det. Det som gör att det verkligen känns meningslöst med hat är att man inser att det blir så ihåligt, det där ”tonårshatet” man hade känns som bortblåst.

 

Det är ett impotent hat jag besitter nu mina damer och herrar, det bara ligger där som en liten grådaskig ihopskrynklad sak. Det är väl det som kallas att bli vuxen, men jag vill inte egentligen vara med då…Underbara Clara, inte så jävla underbar.Segt att det finns så få bloggar som faktiskt är läsvärda. Underbara Clara är väl en blogg som jag skulle kategorisera som en sådan MEN:

Hennes krönika, här är bland det mest generaliserande och ogenomtänkta jag läst.

 

Tydligen så löser killar problem med våld och att sedan att det säker finns massor som inte knutit en näve någon gång, inte ens på skolgården som tioåring är inget som hon ens har ägnat en tanke. Det är roligt att Clara inte tycker man ska göra generaliseringar när hon själv verkar fullspäckad med dem själv.

Ska man förkasta förtryckande sociala konstruktioner kan man inte bara välja och vraka efter eget tycke och smak, man kan inte säga att tjejer inte är bitchigare utan att säga att män inte slåss. Om man ska frångå de stereotypa könsrollerna så är det orättvist att göra det bara utifrån vad som är fördelaktigt för det egna könet.

 

Sedan att hon inte verkar ha någon förståelse för att en del tjejer föredrar att umgås med killar, fine. Jag tycker själv att det är mycket enklare att umgås med killar, inte för att dom ”kör med raka rör”, som hon uttrycker det, utan för att dom är mer easygoing. Min erfarenhet har varit att man kan vara kompis med en kille vilket innebär att man typ festar och kollar på film ihop. Om man ska bli kompis med en tjej måste man typ bli "kompis på riktigt" för att få någon kontakt och någon kontinuitet på det hela. Sedan har dom flesta tjejer som jag faktiskt skulle kunna tänka mig bli vän med redan haft sin ”bästis-kvot” uppfylld, vilket jag såklart tycker är synd.

 

Om man ska vara oförstående och hålla på med generaliseringar så kan man sammanfatta det hela med att Underbara Clara är en kvinnogris med precis lika förutbestämda och generaliserande åsikter som den förhärskande manschauvinisten. Tvi vale!


ArtsyfuckingfartsyJag har haft blogguppehåll en längre tid nu. Har inte haft lust att uppdatera helt enkelt, för att jag har blivt lite trött på min bloggs format.

Har haft den tanken att jag inte borde skriva inlägg för att grundidén till min blogg är typ - Kolla villken gullig muffin eller snygg outfit, typ. När jag väl har lust att skriva nåt inlägg så är det mest om att spy galla på dumma saker/människor/företeelser etc. eller om dumma grejer som vad skulle hända om man koka makaroner i kiss?! Jag har känt att det inte passar ihop med vad min blogg i övrigt handlar om helt enkelt.
Sen tror jag att jag låter jävligt osympatisk i textformat och inte är så brydd om eller så bra på att vara intelligent elak som min pojkvän är i sin blogg http://flyktsoda.webblogg.se/ , jag har inte samma finess helt enkelt.

Min slutsats är i allafall att jag tänkte skita i det, min personlighet rör sig i ett spektrum av muffins och annat gulligull på ena sidan och på andra sidan har vi en relativt hatiskt, bitter och knasig personlighet, hädan efter så ska denna blogg visa hela min personlighet och inte någon censurerad variant.

Ps. Har blivit antagen till Falkenbergs konstskola på nätet, yay! Ds.

Dark lady


image141

Har inte bloggat på länge pga. brist på lust och att mitt photoshop har krånglat, men här är i alla fall en outfitbild från förra helgen.

Hoodie: HM
T-shirt: HM
Kjol: secondhand
Strumpbyxor: HM
Skor: secondhand
Örhängen: Blammo
Handväska: Emily the strange
Buffalo 66 pin: egengjord

RSS 2.0