Bananpaj med pekan och kokos, serverad med kolasås och vaniljglass

image16



Ingredienser:
Smuldeg:

3 dl vetemjöl
4 msk socker
½ dl hackade pekanötter
125 g smör/margarin


Fyllning:
6 st. bananer
Kanel
Socker
Kokosflingor


Till formen:
Kokos
Smör


Utförande:
Smörj och bröda en rund springform med smör och kokosflingor.
Blanda samman mjöl, socker och nötter i en skål. Arbeta in matfettet med en gaffel eller med en matberedare. Skala och skiva bananerna tunt. Varva bananer, socker, kanel och kokosflingor i formen. Toppa med smuldegen.
Grädda i ugnen på 225°C i ca 25min.


Kolasås

Ingredienser:
2 dl mellangrädde
1 dl socker
1 dl sirap
1 krm salt
1 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk smör


Utförande:
Häll grädde, socker, sirap, salt och kakao i en kastrull. Koka upp och rör konstant i ungefär 5 minuter. Tag kastrullen från plattan och rör i vaniljsocker och smör. Låt svalna en stund så att såsen får tjockna lite.


Skär upp en bit paj, lägg upp en kula vaniljglass och ringla kolasås över pajen och glassen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0