Biffmacka med stekta kantareller och lökchutney

image3

Ingredienser till två port:

En stor eller två normalstora ciabattabröd
En vitlöksklyfta
En Crème Bonjour Deluxe med kantarellsmak
En rödlök
Maizena ljus redning
Kantareller efter behag
Lövbiff (går att byta ut mot färdig rostbiff om man vill göra receptet enklare)
Babyspenat
Farinsocker
Balsamvinäger (använd en bra sort, jag använde Fattorie Giacobazzi 8-åriga)
Köttbuljong
Svartpeppar
Havssalt
Smör att steka i.

Dryckestips - Dão Primavera Reserva - 55.00 kr på Systembolaget.


Utförande:

Börja med att göra chutney.

Stek en halv strimlad rödlök tills den mjuknar krydda med salt och peppar, och häll på lite vatten i pannan. Lägg i en halv köttbuljongstärning, en skvätt balsamvinäger, någon droppe mörk soya och lite farinsocker. Låt detta reducera tills löken blir väldigt mjuk, tillsätt därefter maizena och rör tills blandningen har fått en chutney-liknande konsistens.
Tag pannan av plattan och låt svalna.

Dela ciabattan på mitten, gnid in snittytan med en vitlöksklyfta och värm i ugn tills den fått en lite krispig yta.
Bred brödet med Crème Bonjour, och lägg den sköljda babyspenaten på ena delen av mackan.

Hacka en fjärdedel av rödlöken fint och skär kantarellerna grovt.
Hetta upp stekpannan och stek löken och svampen i smör, krydda med salt och peppar.

Krydda biffen med salt och peppar, Stek den sedan i smör i en het panna (stek inte för länge, då blir köttet torrt och tråkigt).

Skär sedan biffen i strimlor på snedden och lägg upp på babyspenatbädden.
Strö över kantarellerna och toppa med lökchutney.

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0