Dinkelscones med russin och solrosfrön

image8


Ingredienser till två stora scones.

4 dl dinkelmjöl
1 dl dinkelflingor
1 krm salt
2 tsk bakpulver
½ tsk socker
½ dl russin
3 msk krossade linfrön
1 dl solrosolja
2 dl mjölk


Utförande:

Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt oljan och mjölken och arbeta ihop till en deg, tillsätt mer mjöl om den är för kladdig i konsistensen. Dela degen i två delar och platta ut till runda kakor på bakplåtspapper. Skåra dom i fyra delar med en kniv och nagga dem med en gaffel. Pensla med lite olja och strö över lite mjöl som en snygg finish.
Grädda i ugnen på 250 ºC i 12-15 min.

Servera med smör, sylt, marmelad, skinka, ost eller annat pålägg som du tycker om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0