Sesamgifflar


image12


Ingredienser till 24 st.
50 g smör/margarin
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1½ vetemjöl
1 st. ägg
Sesamfrön


Utförande:
Smält matfettet i en kastrull, häll på mjölken och värm till fingervärme, 37°C
Dela jästen i mindre bitar och lägg i en bunke. Häll lite av degspadet på jästen och rör tills den har lösts upp. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl (spar lite till utbakningen). Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa i bunken under en bakduk i 30 min. Tag upp den på ett lätt mjölat bord och knåda den. Dela degen i 2 delar. Kavla ut ganska tunt och skär ut avlånga trekanter som du rulla ihop dem, lägg skarven neråt på plåten. Låt dem jäsa under bakduk i 20-30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda gifflarna i mitten av ugnen på 225°C, 8-10 min.

Ät dom gärna varma till soppa.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0