Kändis!




Var och spela in sång med mitt band deadlights igår, men som ni ser har jag redan börjat arbeta på min rocknroll image. =P

Räk-klänning






Hittade ett kitschigt 80-tals tyg på loppis igår med bland annat räkor i tycket, så jag sydde snabbt ihop denna lilla klänning. För bara en kostnad av 12,50, Yay!

Bow




Gillar min nya rosett , den får mig att känna mig som Mimmi Mus.

Stjärnor och giraff




Köpte dessa två halsband från Ur&Pen idag för 30kr st.

Puffiga prickar




Bad hair day, men fina kläder. Allt  är ifrån HM.

Toa-konst!






Var ute och spatserade idag och fick syn på denna skapelse. Kul med konst på knasiga ställen...

Loppisfynd






Gick på loppis idag och hitta en sjal för 5kr och mössa för 30kr, roligt med billiga fina saker!

Lonesome Jim



Denna film är regisserad av independent filmens riddare i glänsande rustning Steve Buscemi, en av mina favorit skådespelare . Den handlar om den väldigt deprimerade  27årige Jim som spelas av Casey Affleck måste bege sig hem till Indiana efter att ha misslyckats på egen hand i New York. Väl hemma så möts han av allt han försökte fly ifrån. Hans självömkande bror, desperata mor och fjärmade far, men när Jims bror hamnar i en koma efter en bilolycka så tvingas han motvilligt att sätta sin depression åt sidan för att hjälpa till i broderns ställe. Han inleder en romans med en sjuksköterska som spelas av Liv Tyler.

Lonesome Jim skulle kunna vara en väldigt deprimerande film, men det är fylld av värme, mänsklig skörhet, fina karaktärer och underbar humor!. Så det blir inte en deppig film, utan snarare en feelgood film som gör att man känner sig ganska tillfreds med sina egna och omgivningen fel.

Kolla in en trailer här!





White Denim




Detta amerikanska band råkade jag på för ett tag sedan när jag var inne på Spotify. Man kan beskriva det som en blandnig av Eagles of Death Metal och Kings of Leon. Dom har en väldigt skönt röjig och men samtidigt tajt ljudbild. Jag diggat som fan!

Så surfa in här och se deras väldigt coola video: Shake Shake Shake
Om du har spotify kan du ju klicka på denna länk och lyssna på hela deras grymma album: Workout Holiday

Det lilla svarta






Sydde denna svarta lilla sak i sammet idag. Den blev fin tycker jag.

Kofta: Åhlens

3-Iron




Denna koreanska film av Kim Ki-duk handlar om en kille som livnär sig själv på att bryta sig in i bortresta människors bostäder. I gengäld så städar han deras lägenheter och tvättar deras kläder. En dag så råkar han på en blåslagen kvinna i ett hus som han tror är tomt. Hon blir hans följeslagare och  tillsammans så fortsätter dom på hans bana.

3-Iron är en väldigt knasig och fin kärlekshistoria. Det är en på ett sätt väldigt lågmäld film utan mycket dialog, men samtidigt så är den långt ifrån händelselös och man sitter fängslad hela tiden. Den är väldigt fint filmad och det finns en lite magisk känsla över hela filmen. Vill man se en originell feelgood-film kan jag verkligen rekommendera 3-Iron.

Kolla in en trailer här!



Bradbury



Bradbury är ett litet band jag råkade hitta under en slösurfande gymnasiedag. Quirky pop som svänger kan man kanske beskriva det som. Surfa in här och avgör själva vad ni tycker. Bury Brad är låten som min personliga favorit, väldigt fint slö-svänging!  Med texter som den här från "There Goes Daddy":

"Once he had an happy life, now he`s stuck with children and a cranky wife. Oh it`s time for a clean break, mabye suicide by drinking acid-shakes."

så är det ju klart att man måste gillat!


Rockenroll, Blåa Ögon..




Pretty in pink




Var pysslig i går natt och knåpade ihop detta kjoltyg.

T-shirt: Gina tricot
Jacka: Vila
Hatt: secondhand

Morotsfrallor med kanel och sultanrussin




Ingredienser till ca. 15 st.
50 g smör
3 dl mjöl
50 g jäst
½ dl ljus sirap
½ tsk salt
1 msk kanel
1 riven morot
½ dl sultanrussin
5 dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl

Utförande:
Smält smöret, häll i mjölken och se till att det inte är värme än fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll i degvätskan och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt de övriga ingredienserna men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 min. under bakduk. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 15 bitar som du rullar till frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 - 40 min. under en under en bakduk. Pensla med mjölk.
Grädda i ungen på 225 ºC i 12 - 15 min.




Hjärtformad chokladkaka






Ingredienser.
200 g smör
2 ½ dl socker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Smör
Ströbröd
1 dl florsocker m. chokladsmak
Ca. 1 msk vatten
Ev. hallon eller andra bär till dekoration

Utförande:
Smörj och bröda en hjärtformad bakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ihop dom torra ingredienserna och sila ner dom i smeten. Rör smeten till den är jämn, tillsätt grädden. Häll smeten i formen.
Grädda i den nedre delen av ungen på 175 ºC i 40 min - 1 timme.

Låt kakan stå några minuter, själp sedan upp den på ett fat med uppsidan neråt. Blanda ihop choklad-florsockret med vatten till en bra konsistens. Häll på glasyren när kakan är helt sval, låt stelna. Dekorera evuntuellt med lite bär.
Servera gärna med vaniljglass.



Blåbärskakor







Ingredienser till ca 30 kakor.
150 g smör
½ dl socker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl

1 äggvita
pärlsocker
blåbärsylt

Utförande:
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulan och vaniljsockret. Arbeta sedan snabbt in mjölet.  Forma degen till en 30cm lång rulle. Låt den stelna i kylen. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.  Gör en fördjupning i mitten. Pensla kakorna med äggvita, ha i en liten klick blåbärsylt i hålen och strö över pärlsocker.
Grädda i ungen på 200 ºC i 5-7 min. tills dom har fått en gyllengul färg.




RSS 2.0