Entrecote med rösti och rödvinssås


image13


Ingredienser till 2 port.

300 g entrecote
5 medelstora potatisar
1 gul lök
1 äggula
1 dl grädde
1 schalottenlök
½ köttbuljong tärning
½ glas rödvin
Smör
Salt
Svartpeppar


Utförande:
Låt köttet ligga framme och rumstempereras. Skala potatis, lök och riv i maskin eller på rivjärn. Lägg potatisen och löken i en bunke och tillsätt en äggula och salta och peppra.
Rör ihop potatisen och de andra ingredienserna och forma sedan biffar som du steker tills de har fått fin färg. Sätt sedan in dom i ugnen på 150°C där de gräddas riktigt färdiga och hålls varma. Stek sedan köttet i smör och salta och peppra. När entrecoten har fått fin färg tar du upp den och lägger den på en tallrik för att vila (skär man i köttet nu så rinner all saft ur). Hacka en schalottenlök som du sedan steker mjuk i samma stekpanna som du stekte köttet i så du tar vara på den goda köttsmaken. Häll på ett halvt glas rödvin och smula i köttbuljongen, rör tills den löses upp. Häll i grädden och rör om. Låt såsen koka så att den reduceras lite och alkoholen kokar bort. Lägg upp rösti, kött och häll på sås.

 

Servera med en sallad, baguette och ett gott rödvin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0