Morotsfrallor med kanel och sultanrussin




Ingredienser till ca. 15 st.
50 g smör
3 dl mjöl
50 g jäst
½ dl ljus sirap
½ tsk salt
1 msk kanel
1 riven morot
½ dl sultanrussin
5 dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl

Utförande:
Smält smöret, häll i mjölken och se till att det inte är värme än fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke. Häll i degvätskan och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt de övriga ingredienserna men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen. Låt degen jäsa i 40 min. under bakduk. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 15 bitar som du rullar till frallor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 - 40 min. under en under en bakduk. Pensla med mjölk.
Grädda i ungen på 225 ºC i 12 - 15 min.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0