Hjärtkakor med glasyr och strössel

Det är en av mina favoritfilmer och den har världens sötaste slut, som involverar just hjärtkakor. Kakorna är väldigt enkla att variera genom att välja annan karamellfärg, strössel eller kakform. Eftersom de bakas med samma deg som strasskakor så blir de spröda och smälter i munnen.
Ingredienser:
200 g smör/margarin
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
2 dl florsocker till glasyr
2 msk vatten
Karamellfärg
Strössel
Utförande:
Låt smöret ligga framme och bli mjukt, blanda ihop det med florsockret och vaniljsockret tills det blir poröst. Tillsätt vetemjölet och potatismjölet och blanda ihop. Tag lite av degen och platta ut med handen till en centimetertjock bit. Tag ut hjärtan med en kakform. Upprepa tills degen tar slut. Grädda i ugnen på 175-200°C i 10 min eller tills kakorna fått en gyllengul färg.
Blanda ihop glasyr av florsocker och vatten, tillsätt ca 1 droppe karamellfärg (beroende på hur stark färg du vill ha). Bred glasyren på kakorna som har fått svalna och strö över strössel direkt.
Hejsan bakade de här kakorna häromdagen och de blev verkligen gulliga, länkade även till dig i min blogg. Lycka till med kakbakandet :)