Hjärtformad chokladkaka






Ingredienser.
200 g smör
2 ½ dl socker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Smör
Ströbröd
1 dl florsocker m. chokladsmak
Ca. 1 msk vatten
Ev. hallon eller andra bär till dekoration

Utförande:
Smörj och bröda en hjärtformad bakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ihop dom torra ingredienserna och sila ner dom i smeten. Rör smeten till den är jämn, tillsätt grädden. Häll smeten i formen.
Grädda i den nedre delen av ungen på 175 ºC i 40 min - 1 timme.

Låt kakan stå några minuter, själp sedan upp den på ett fat med uppsidan neråt. Blanda ihop choklad-florsockret med vatten till en bra konsistens. Häll på glasyren när kakan är helt sval, låt stelna. Dekorera evuntuellt med lite bär.
Servera gärna med vaniljglass.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0