Hjärtformad chokladkaka
Ingredienser.
200 g smör
2 ½ dl socker
3 st ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Smör
Ströbröd
1 dl florsocker m. chokladsmak
Ca. 1 msk vatten
Ev. hallon eller andra bär till dekoration
Utförande:
Smörj och bröda en hjärtformad bakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda ihop dom torra ingredienserna och sila ner dom i smeten. Rör smeten till den är jämn, tillsätt grädden. Häll smeten i formen.
Grädda i den nedre delen av ungen på 175 ºC i 40 min - 1 timme.
Låt kakan stå några minuter, själp sedan upp den på ett fat med uppsidan neråt. Blanda ihop choklad-florsockret med vatten till en bra konsistens. Häll på glasyren när kakan är helt sval, låt stelna. Dekorera evuntuellt med lite bär.
Servera gärna med vaniljglass.
Kommentarer
Trackback