Jordärtskockssoppa med bacon

Ingredienser till 2 port.
250g jordärtskockor
½ gul lök
Smör
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
1 dl grädde
Vitpeppar
½ paket bacon
½ vitlöksklyfta
Hackad persilja
Utförande:
Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Hacka löken och fräs i en teflonbottnad kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vatten och buljong. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 min. Skär upp bacon i mindre bitar. Fräs i en panna tillsammans med en halv fint riven vitlöksklyfta och lite persilja. Mixa soppan slät, häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt grädden och krydda med vitpeppar. Låt sjuda tills den är lagom varm. Lägg upp soppan i en skål och toppa med bacon. Servera gärna med bröd.
250g jordärtskockor
½ gul lök
Smör
3 dl vatten
1 grönsaksbuljong tärning
1 dl grädde
Vitpeppar
½ paket bacon
½ vitlöksklyfta
Hackad persilja
Utförande:
Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar. Hacka löken och fräs i en teflonbottnad kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vatten och buljong. Låt koka tills jordärtskockorna är mjuka, ca 15 min. Skär upp bacon i mindre bitar. Fräs i en panna tillsammans med en halv fint riven vitlöksklyfta och lite persilja. Mixa soppan slät, häll tillbaka den i kastrullen, tillsätt grädden och krydda med vitpeppar. Låt sjuda tills den är lagom varm. Lägg upp soppan i en skål och toppa med bacon. Servera gärna med bröd.
Kommentarer
Trackback